karma


kau tahu karma? apa yang kau buat pada orang lain hari ini

tuduhan. penipuan. caci makian, tangisan. kau akan dapat sama.  tersenyum.

dots, girl, not zooey, station, subway, train


kau perlu duduk sendiri di ceruk sudut untuk fikir apa yang kau dah lakukan. tapi aku tahu. tidak ada sebesar zarah pun perubahan. 


someone said to me, "semakin rumit perjalanan hidup. semakin kau tahu menghargai erti pelajaran" sikit pun aku tak rasa terkilan bila dituduh begitu begini. sebab ini satu persatu yang Dia tunjukkan pada aku.


aku tak kisah memberi. melepaskan. dari apa jua segi. maaf.cinta. atau apa sekalipun. sebab memberi lebih baik dari meminta. seperti pengemis. 


mengalah tak bererti kalah, maaf tak bererti salah.
kebenaran sentiasa akan menang pada akhir nya. 

dan lagi satu, hidup ni jangan tamak sangat.




dan, jangan jadi bodoh . berkali-kali

6 comments

Wednesday, July 04, 2012 8:32:00 PM

sangat setuju!!!!

Anonymous
Wednesday, July 04, 2012 9:25:00 PM

someone told me dont believe on karma..but believe on qada and qadar..becoz we are muslim..

Thursday, July 05, 2012 2:48:00 AM

redha dan memaafkan adalah satu perkara yang amat payah.benar susah.
tapi bila tersingkap hijab hikmah,madu yang manis terhidang.
redha dan maaf itu iman. :)

p/s: nak tambah ilmu?check out my blog!salam ukhwah :)

Thursday, July 05, 2012 9:34:00 PM

@Anonymous qada qadar / takdir tu memang dah tertulis. bu, what im writing now about apa y kita buat pada org, baik atau jahat, we will get the same thing soon. ITS A DIFFERENT THING ACTUALLy

Thursday, July 05, 2012 9:51:00 PM

@Fienazzuki good then..

Thursday, July 05, 2012 9:54:00 PM

@kasihbercahaya salam ukhwah. yup. kemaafan tu payah. dan lgi payah nak beri maaf pada manusia y sering ulang kesalahan sama.

Post a Comment