cinta, kawan, kawan cinta




aku bukan nak update pasal aku jatuh cinta kat kawan aku. jatuh cinta jauh sekali. pernah tak korang berada kat satu situasi yang mana korang diberi pilihan macam ni :

"awak pilih, DIA atau SAYA"

kawan? aku sayang. BF lagi la aku sayang. sayang kedua dua nya. tak jadi masalah kalau kawan kita sama jantina, tapi kalau berlawanan cas? maksud aku lelaki dan perempuan. 

cemburu pasti ada. susahlah bagi sesiapa yang punya pasangan yang suka berkawan dengan berlainan jantina. macam aku, aku lebh prefer berkawan dengan lelaki. why n why? i have my own reason. tapi berkawan baik maksud aku disini bukan teman tapi mesra. tak perlu gedik2 . cukup, dengan berkongsi masalah, berkongsi pendapat, berkongsi kegembiraan.

tak dinafikan kadang kadang kita lebih senang bersama kawan kita. bercerita, menangis, tak semua orang boleh berkongsi dengan gf/ bf mereka. aku antara nya, sebab? ntah aku pun xtau, mungkin bila bersama kawan kita lebih menjadi diri sendiri. tak bermaksud hipokrit dpn bf ok. 

kadang-kadang jadi macam terbalik,

 "kau kapel dengan sape nih, kau kapel ngan dia ke, dengan dia?"

susah kan nak memilih, disana sayang disini sayang, bukan bermaksud tamak, tapi dia sayang sebagi seorang sahabat, dan dia sayang sebagai seorang yang istimewa. penah menangis sebab ni.

tapi bila aku dah masuk 22 tahun ni, banyak perkara yang aku sedar. semua nya ada ending sendiri. kawan tetap akan ada ending nya. suatu hari nanti dia akan bertemu dengan kekasih hati dia, dia akan tinggalkan kita. xpercaya? try la~

tersedar jugak, yang kita sebaik mana pun dengan kawan kita, semua nya ADA BATAS. mungkin akan ada yang terluka bila tengok kemesraan kita dengan lelaki lain. memang hati kita xlebih dari seorang kawan, tapi orang xtau hati kita kan?

bila dah ramai yang menegur, mungkin ada sesuatu yang aku betolkan. aku terlalu pentingkan kawan, kadang kadang ada hati yang tak terjaga. 

cinta pertama : 
"awak terlalu pentingkan kawan, saya kt sebelah ni ape?"

cinta kedua :
"kawan ape tu kalau bg kek, bg perfume? kawan ada batas nya"

aku hilang cinta aku dan ini salah satu punca nya. sedih? tipu la kalau kata aku xmerana. but , i take it as pengajaran. mengaku y aku tak adil langsung dgn pasangan aku masa tu, aku terlalu nk jaga hati kawan. n disebabkan ini aku dah tak berani nak berkawan rapat dengan sesiapa.ye... aku bersalah. dan aku takkan ulangi kesilapan itu lagi untuk hubungan yang akan datang insya Allah.  dan xmahu jadi penyebab keretakan cinta orang jugak. 

aku just berkongsi cerita. mungkin ada yang punyai masalah yang sama. kita tak perlu memilih sebenarnya, cukuplah sederhana dalam sesuatu. mungkin kerana kita terlalu sayangkan persahabatan, nanti kita akan kehilangan orang yang kita cinta. begitu jugak sebalik nya.  

p/s : ape pendapat korang? penyelesaian bagi masalah ni? klo segan, anonymous pun bole ;p

29 comments

Thursday, March 01, 2012 10:09:00 AM

: Relationship Shouldn’t Destroy A Friendship, Friendship Shouldn’t Destroy A Relationship~ ;) hehehe

Thursday, March 01, 2012 10:35:00 AM

pada aku, if berkawan lelaki dgn perempuan ni perlu ada batas.. sbb bila org tgk, mcm2 spekulasi akan keluar.. hakikatnya kita sekadar kawan.. dan adalah lebih baik, kalau kwn laki kita tu, berkawan jgk dgn bf kita.. hahaha

ni pendapat aku.. hehe

Thursday, March 01, 2012 11:56:00 AM

huhu kalu kite kn, dpt 1 pon da bersyukor.. tp nk dpt 1 pon susah

Thursday, March 01, 2012 12:10:00 PM

hum...kna cri pkwe yg phm .n xkuat jeles

Thursday, March 01, 2012 12:19:00 PM

payah nak pilih antara keduanye tu , myb kite kene pandai seimbangkan antara kawan dan cinta :)

Thursday, March 01, 2012 2:49:00 PM

spatut nye kna lah memahami dan bertolak ansur antara satu same lain..:)

p/s:seeloknya suami la..muda2 ni..kite kwn2 je..no pkwe2 no pain2..huk2..bg ct la..tau2..:)

Thursday, March 01, 2012 4:07:00 PM

baru putus cinta semalam, wuwuwuuuu ;(

Thursday, March 01, 2012 4:52:00 PM

keep remind ur love that u have ur own space in ur life dear. :)

Thursday, March 01, 2012 5:55:00 PM

bagi aku senang je. kawan, kawan. bf, bf. kalau bf nak melebih2 jeles bila kita dgn kwn kita, baik tinggal je. xkan nak kawan pun tak boleh. haha. emo pulak aku ni tetiba.

Thursday, March 01, 2012 6:09:00 PM

@CikMai kena saling memahami la camtu kan? ;)

Thursday, March 01, 2012 7:24:00 PM

@maituty ye ada BATAS. orang memang akan cakap macam2 kn bila kite terlalu rapat, even kita rasa kwn2 je :) agreed.

Thursday, March 01, 2012 7:26:00 PM

@cik abbit nanti dapat la tu awk, cepat atau lambat je kan ;)

Thursday, March 01, 2012 7:27:00 PM

@psst my secret hehe, tu lah kan ;)

Thursday, March 01, 2012 7:28:00 PM

@HeyFatso yup, kena seimbangkan, itu y penah dia ckp dlu ;)

Thursday, March 01, 2012 7:28:00 PM

@sara E a.k.a ct btol, nak kawen je twos pasni. hehe ;p

Thursday, March 01, 2012 7:29:00 PM

@miss zizie alorhh sian nye dia, xpe, kumbang bukan sekuntum, eh seekor XD berekor ade kan.

Thursday, March 01, 2012 7:30:00 PM

@Ruzzezanie mybe sy y terlalu tamak dgn space y dia bagi ;')

Thursday, March 01, 2012 7:30:00 PM

@anis madu senang ke nk tinggal bf? xsayang ke. hehe. jgn emo ;)

Thursday, March 01, 2012 8:47:00 PM

yang penting kita tahu batasan kita kan..then nak kawn ngan sapa pon tak pa dah pastu

Thursday, March 01, 2012 8:48:00 PM

love requires understanding and believe :)

Thursday, March 01, 2012 8:57:00 PM

@Erin Azizan batasan, insya Allah akan dijaga ;)

Thursday, March 01, 2012 8:58:00 PM

@Scya Lollita yup, xde percaya, susah la kan ;)

Thursday, March 01, 2012 10:35:00 PM

saya rasa tak perlu ada bf tapi bagi saya lagi best org yg kita anggap istimewa boleh jadi kawan,org yg kita cinta dan kdg2 jadi 'musuh'.hee

Friday, March 02, 2012 6:11:00 PM

kene give n take lah..

Friday, March 02, 2012 7:22:00 PM

lebih prefer kwan dn laki ek?
hehe. sy xbiasa kawan lelaki.
maluuu maluuu tahap cipan.
erk -,-''

apa apa punggg.
love is about trust.
tak kire kite b'kwn dgn sape pung.
yg penting kite tahu batas2 nye.

Saturday, March 03, 2012 2:05:00 AM

pernah lalui. dan meya pun lebih prefer kawan dgn boy sbb dorang memahami dan tak suka tikam belakang cam sstengah girl. huhu tapi tu yg mnyebabkan jeles. huwaa. hihi tapi3 meya tahu sape yg ada pd dasar hati. ececehh.

kawan tetap kawan. kawan sampai mati. huhu

bf tetap dihati xD

Saturday, March 03, 2012 12:22:00 PM

@nin elyana hurmm.. susa jgk tu ;) yup, syg tu kne sederhana, mgkin dia akn jd org y kte benci..

Saturday, March 03, 2012 12:23:00 PM

@Zakaria's daughter yup, xtau npe, sb laki xbyk kerenah cm girl maybe. malu itu bgus ;)

Saturday, March 03, 2012 12:24:00 PM

@Meya Lolipop ♥ yup, tp susa bila ada y slh faham. n setuju, kwn ngn laki more better, girl terlalu byk drama.

Post a Comment