when Allah takes something from ur grasp ;)




life like playing the piano. first you must learn to play by the rules,then you must forget the rules and play from your heart.. with PASSION..

arhh what i suppose to do is studying and many work to do but i take a break for a while, writing this.. reading on some words, im thinking by myself, how strong u to pretend like everything is alright but u can lie to ur heart... feel like idiot when laugh and smile without heart. keep on busy coz dont wanna thinks about something that hurt. someone have said to me : " how can u be like this, no tears, no sadness" my answer is i dont wanna cry anymore, im tired.. people i meet nowadays, make me dare to dream, make me motivated, matured when the time need us to be matured. make me thinking how im develop as person.. Doing something with heart, with PASSION. syukur alhamdulillah, Allah maha tahu bila hamba Nya memerlukan kekuatan..



banyak yang berlaku, aku tak mahu mengeluh seperti tak bersyukur dan redha dengan apa yang allah telah tentukan... mahu melupakn sesuatu tetapi sesuatu itu yang sering aku ingat kan.. kekecewaan yang membuatkan seseorang itu terus lemah. ramai yang menangis kerana cinta, ramai yang gagal dalam hidup kerana cinta, ramai yang kecundang hanya kerana CINTA.. apa itu cinta? give me the words that can make me belive in cinta. no words?  ya allah, jauhkan lah aku dari jurang cinta yang murah... kerana aku tidak mahu lemah hanya kerana secebis perasaan yang boleh membinasakan.. from the note i have read, perkataan yang datang dari hati akan menyentuh hati yang lain, hati aku.. yang turut sama tersentuh.


"Jika benar cinta itu kerana ALLAH , biarkanlah ia mengalir mengikut aliranNya kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun akan berhilir hanya kepada ALLAH."


"Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang , namun kau tahu cintamu tak terbalas , ALLAH tahu apa y ada di depanmu dan Dia sedang mempersiapkan segala y terbaik untukmu "



cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan dan keikhlasan kerana tiada yang tahu rencana tuhan, mungkin saja rasa ini ujian yang akan hilang dengan perlahan, kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan. biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya. Cintai dia dalam diam , dari kejauhan dengan kesederhanaan dan keikhlasan.



reading this buat aku tersedar lagi, when i became an adult, i put childish ways behind me. matured when the time need to be matured. its come naturally growing as person.  jika kita lakukan sesuatu dengan hati... ikhlas itu tak perlu di ungkap kan, "saya ikhlas menyayangi kamu" jangan ungkapkan itu kerana semua nya akan dirasa oleh hati dengan cara tersendiri. cukuplah bersedih atas sesuatu yang kita tidak tahu.  buat sesiapa yang bersedih, aku, kamu, dia dan dia.. janganlah bersedih, Allah kan ada.. kata-kata yang always au ucapkan pada diri sendiri bila aku tahu aku kesedihan. don't hold to anger, hurt or pain. doing thing with heart, kita akan rasa bahagia. di sini, di dalam hati.. ketenangan yang kita akan dapat hanya dari Dia.. 

sea

beautiful saying... to get something you never had, you have to do something you never did. when Allah takes something from your grasp, He's not punishing you, but merely opening your hands for you to receive something better.  dan aku..tersenyum lagi ;)

WORD FOR THE DAY : 

lots of people want to ride with u in the luxurious car, but you want is someone who will take the bas with you when the car breaks down. sangat sakit menangis kerana seseorang yang lain tidak cukup telus untuk memahami.. 

2 comments

Sunday, September 11, 2011 5:01:00 PM

..terbaik ima...keep on writing ya?
suke bce blogs orang...

tak ada apa yg kekal dlam dunia, tak rugi kalau terus tersenyum walau hati menangis xada siapa yang tahu

jgn dikenang benda yg dh lepas kn?

:)

Monday, September 12, 2011 10:08:00 PM

xnak la menangis dlm hati, sgt xbest ;) ypu jgn dikenang, im trying ;)

Post a Comment