if it stopped, would u miss me?




10/2 tamatkan latihan industri di HUKM. penat itu mesti, dan aku suka kesibukan yang aku hadapi sepanjang masa di sana. having fun with fren, sabar dlm belajar dan bekerja tanpa memikirkan segala macam perasaan yang ada macam sekarang.  sebelum balik pahang, malam tu tak sihat and wanna have a sleep that time , suddenly get a call from someone.

dia  : ma kat mane?
aku : ma kat uma sewa la, nape?
dia : kt cheras now.. kita jumpa? nti ma nk balik da. org dtg uma ma k.. 

tunggu dia sampai uma n aku kluar. dengan aku y tak xberapa sihat , dia tgk selekeh nye aku mase tu. but im getting better when see that faces. langsung tak rasa terbeban. hati aku masa tu.. tawar, terlalu banyak rasa y aku pendam kan. g uptown cheras, n im happy with it.. da lame tak jumpa dia. 

aku : ma selekeh camni kluar..pucat. pakai sluar track je..maaf..
dia  : nape? ok je ni, kan bagus mcm ni.. natural...

tengah minum, ada baby kecik dtg, maybe dalam setahun dua. baby tu panggil kucing y duduk bawah kerusi aku. miaw miaw baby panggil, comel sangat mulut baby tu.. aku just diam, sebab aku xpandai layan budak. aku tengok dia layan baby tu. sedih.. itu y aku rasa saat tu. someone yang aku pernah simpan impian untuk hidup bersama , bina keluarga, ada anak anak, tapi impian itu dah hilang kemana. impian tu tak hilang, tapi aku cuba lupakan jauh di sudut hati aku.saat tu jugak ada lagu ombak rindu. lagu tu wt aku sedih.

sblum ni kata dia "nape xnak g tgk cite tu? ma takut rindu tu dtg?"

tuhan tlg lembutkan hati dia, untuk terima ku seadanya, kerna ku tak sanggup.. kerna ku tak mampu hidup tnpa dia disisiku, 

dia nyanyi seiring dengan lagu tu. aku ingat lagi apa yang dia kate dulu, dia bukan lelaki yang minat nak nyanyikn lagu utk perempuan. bila tiap kali dia nyanyi sendiri mesti aku dengar baik2. even aku tau, dia nyanyi bkn utk aku. aku hanya diam dengarkan suara dia. cepat sangat masa berlalu.

going back from uptown sebab da lewat malam. duduk depan rumah ang berborak. banyak benda yang kami cakap, tapi aku masih rasa terlalu banyak perkara tak terluah. bila dia bercakap, aku akan tengok muka dia, aku rasa ada ketenangan disitu. aku sedih, atas apa yang dah berlaku pada kami selama ni. kelukaan demi kelukaan pada aku dan dia. aku tak pernah salahkan dia, marah kan dia atas semua yang da jadi, sebab aku tau banyak silapnya aku masa hubungan kami. betul la kata orang, relationship ni bukan untuk dia lengkapi aku, tetapi saling melengkapi. 

dulu aku tak matang dlm hadapi relationship dengan dia, marah, airmata selalu ada. but now im realizes everything happen utk matangkan aku untuk relation y akan datang. terima orang y ditakdirkan dengan aku seada nya. mencintai kekurangan, dan mensyukuri kelebihan y seseorang itu ada.

hantar langkah dia dgn pandangan. sedih. tapi hati aku tetap rasa bahagia. bahagia sb masih boleh tatap wajah itu dengan status kawan.. ;') aku tak mahu dikecewakan dan di kecewakan. aku takut. kalau bukan aku, mungkin hati mereka y akan terluka. hati aku juga sakit kerana seperti aku melukakan diri aku sendiri.  aku doakan dia selalu bahagia, even bukan dengan aku. semoga kita ketemu sesuatu yang akan membahagiakan semua orang.

lesson that i had learn, please dont lie to urself, jujur, aku cuba tipu diri aku sendiri. love, miss, everyone can say it, but not all of us can mean it. Trying to be friend with a lot of people coz i wanna forget the only one who most i remember in my day. I dont want to do the same mistake, keep on pretending that i’m ok, but i’m crying , dying inside. I dont wanna hurt anyone else, maybe this is the way i should choose from the early.

dear heart please be with someone when u’re ready. terasa with this word. when u are ready not when we want to forget on someone. Its really hard, mungkin mudah untuk orang lain, tapi tak mudah untuk aku. dulu, aku selalu memerhati kenapa dan kenapa mudah sangat seseorang itu melupakan seseorang. Mungkin itu cinta budak2, mungkin itu cinta belasan tahun, but when i become 22 years i keep on thinking, it is the right what i have done. Terbeban. 

when i make on a decision, im not afraid that i will be alone, coz i really need to be alone. i dont wanna hurt some who doing the best for me. i apreciate , but i should do this. my heart saying that this is the better way for him, hoping he understand why im doing this.


the truth hurts, but it doesn’t kill. the lie pleases, but it doesn’t heal. OFF

2 comments

Wednesday, April 25, 2012 1:29:00 AM

Oh ini senior lah ni. Cinta ni susah nak dinilai. Susah jugak nak beza cinta dengan sayang. Allah Maha Mengetahui. Dia tahu apa yang terbaik untuk hamba-Nya :)

Wednesday, April 25, 2012 1:58:00 AM

@ღ αεn ツ yup, bersangka baik dg Alla h, ;)insya Allah..

Post a Comment