wordless - relationship




lindungilah diri ku agar tidak kehilangan rasa

"saya tau, awak xterima saya sb awak tak percayakan lelaki kan? awak tak percaya cinta kan? awak tak percayakan relationship bukan? " 
bertalu soalan dari mulut itu bertanya. diam aku seribu bahasa. kelu mengatakan apa yang ada didalam hati. benar.memang, memang aku tak percayakan lelaki, memang aku tak percaya cinta, rindu?? bg aku itu perasaan y menyakitkan. sakit bagi orang yang punya ego seperti aku. memang aku xpercayakan relationship. bercinta itu memang senang, hari ni pun bole bercinta. tapi susah nak kekalkan nya. faham bukan.

sick


laboratory work is awesome. but my immune system decreasing. 


arrived quite late, slipped and fell twice, broke the ribbon of my shoe,  
got wet in the rain, came home tired, and woke up with a bad headache. but i know  has its reasons for making my life miserable sometimes though. and those reasons are definitely worth it . hopefully it will. insya Allah .

aku buli kau, nape ko xbenci aku?



.
on day, aku jalan2 kat pasor (beli ikan) errr~~ tetiba nampak sowg mamat ni. dia sengih2 sebalik tiang. dalam hati aku ape kena mamat ni. sawan sengih ke. aku tengok ar , tapi eh macam kenal jek.

R--------, nak no tepon bole?" perghh name penuh aku siot.
"wooii!! ko kenal aku ke?!!" ayat aku bila dpt tangkap muka mamat tu
"mesti la kenal, nak no tepon. hehehe"

aku xtau nape, aku rsa nak silatkan je budak ni. nseb bek kawan skolah,so dengan konpiden aku bg no pon aku. dimalam yang indah telipon aku berbunyi. awan nano. nano nano naonoooo~~ err =_='

"hello assalamualaikum" suara aku paling ayu, xleh blah.huu
"hello, hai ni sape?" <- PANTANG KETURUNAN org tepon tnya aku sape. puihh
"ko arrr sape kol tp tny aku spe, xskolah ke?" <- aku mmg garang

"ala , kawan sekolah ko dulu. teka arr"
"aku byk kwn skolah, ckp cpt klo x aku ltak tepon. cpt!!" <-garang siot
"errr.. ok ok, aku la acan. hehehe"
"oo. kauuu...bla bla bla bla" <- aku kembali sopan. huahahha





camtu la kot gaye nye bercakap ngn aku, xbaik membayangkan anak teruna orang. wakakak. aku bukan pembuli. tapi jadi pembuli disebabkan budak nih. aku xsuka orang ejek aku ngn dia. itu je sebab nye =-=' aku mase sekolah tersangat lah ANTI LELAKI


sejak dari saat tu la perasaan benci aku meluap2. macam horishima nagasaki nak meletop. sejak tu jugak la bermula penderaan mental dan emosi yang lancarkan kan budak sorang ni. mmg klo org lain la, mau makan penampaQ da aku ase klo jmpe pompuan pragai brutal cam aku mase tuh

"woi, ko ingat tak ape y aku buat dulu?" <- saje test igt x ape aku buat
"aku igt sampai skrg. mcm2 ko buat kat aku"
"err maaf la, klo ko igt cube ko cite blik ape aku dah buat"
"bla bla bla" <- merujuk pada y bawah



errr. salah satu kepantangan aku, bilaa aku marah orang tu bole senyum2 depan aku, rasa diperkotak-katik kan. huh. ase nak cucuk pakai pensil 



yang ni aku ase macam nak tampar2 muka aku sendiri. ima, tak baik main name mak orang . ok aku menyesal. ampun weehhh. aku janji xpenah buat ag dah, kt kau sorang je ;'(



serius mmg aku baling buku2 ni kat dia. seb bek xkena kepala. aku kalo xsuka, mmg abis abisan. and xfikir pun pasal benda lain.  kesian dia jd mangsa baran aku.



even ego aku setinggi klcc. even baran aku sekuat hiroshima nagasaki, i will try harder to remove it. memang susa tapi aku akan sentiasa akan cuba sebab aku tak nak sakiti hati-hati yang aku sayang. insya Allah.  sesungguh nya aku sayang kamu, kamu, dan kamu.


superb cake makers ! one's heart feel pleased



a beautiful and delicious cakes that will make one's heart feel pleased


Tumblr_lgmi3w7gdi1qg4nv5o1_500_large


that make person feel very special at the same time


Tumblr_leq9e3vw4o1qg1icko1_500_large

love is like a good cake, u never know when it's coming, but u'd better eat it when it does!


cold and softness that melt the cold heart


Tumblr_lpik40wdxd1qctjnko1_500_large

if i wait for a cake to be given to me, so i will be happy

Tumblr_lmbixdx63l1qzbh9lo1_400_large

then i will be happy


Tumblr_lm71gsagat1qit6udo1_500_large

but 


Tumblr_loz2e1ku3t1qhkgzyo1_500_large

if i bake one for someone that i love, i will be more happy 
i wish i can do this for someone that deserve it

all i want is to see him smile, to see him happy, that's all i ever wanted ;)

p/s : somebody help me, aku tak penah buat kek. grrr~  =_='
plus motif nk wt korg terliur
ta senonoh hehe ;p

wordless - sometimes



apart, broken heart, distance, girl, inspiration, last

open my heart knowing that there’s a chance it may be broken one day. “kalau berakhir, akhiri dengan indah”. Kan? terima dengan hati yang bersyukur dan terbuka membuatkan kita merasa bahagia, even akhiran nya  tak seperti yang kita impikan ;) insya Allah.

take me as i am, or watch me as i go







dalam hidup,  perkara yang  perlu fikir ialah  siapa dia dengan kita .. bukan siapa dia sebelum jumpa kita. .kerana  ALLAH jumpakan kita untuk kebaikan masing-masing . insya Allah ;)





when Allah takes something from ur grasp ;)




life like playing the piano. first you must learn to play by the rules,then you must forget the rules and play from your heart.. with PASSION..

arhh what i suppose to do is studying and many work to do but i take a break for a while, writing this.. reading on some words, im thinking by myself, how strong u to pretend like everything is alright but u can lie to ur heart... feel like idiot when laugh and smile without heart. keep on busy coz dont wanna thinks about something that hurt. someone have said to me : " how can u be like this, no tears, no sadness" my answer is i dont wanna cry anymore, im tired.. people i meet nowadays, make me dare to dream, make me motivated, matured when the time need us to be matured. make me thinking how im develop as person.. Doing something with heart, with PASSION. syukur alhamdulillah, Allah maha tahu bila hamba Nya memerlukan kekuatan..



banyak yang berlaku, aku tak mahu mengeluh seperti tak bersyukur dan redha dengan apa yang allah telah tentukan... mahu melupakn sesuatu tetapi sesuatu itu yang sering aku ingat kan.. kekecewaan yang membuatkan seseorang itu terus lemah. ramai yang menangis kerana cinta, ramai yang gagal dalam hidup kerana cinta, ramai yang kecundang hanya kerana CINTA.. apa itu cinta? give me the words that can make me belive in cinta. no words?  ya allah, jauhkan lah aku dari jurang cinta yang murah... kerana aku tidak mahu lemah hanya kerana secebis perasaan yang boleh membinasakan.. from the note i have read, perkataan yang datang dari hati akan menyentuh hati yang lain, hati aku.. yang turut sama tersentuh.


"Jika benar cinta itu kerana ALLAH , biarkanlah ia mengalir mengikut aliranNya kerana hakikatnya ia berhulu dari ALLAH maka ia pun akan berhilir hanya kepada ALLAH."


"Ketika kau merasa bahawa kau mencintai seseorang , namun kau tahu cintamu tak terbalas , ALLAH tahu apa y ada di depanmu dan Dia sedang mempersiapkan segala y terbaik untukmu "



cukup cintai dalam diam dari kejauhan dengan kesederhaan dan keikhlasan kerana tiada yang tahu rencana tuhan, mungkin saja rasa ini ujian yang akan hilang dengan perlahan, kerana hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikkan. biarkan DIA yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya. Cintai dia dalam diam , dari kejauhan dengan kesederhanaan dan keikhlasan.



reading this buat aku tersedar lagi, when i became an adult, i put childish ways behind me. matured when the time need to be matured. its come naturally growing as person.  jika kita lakukan sesuatu dengan hati... ikhlas itu tak perlu di ungkap kan, "saya ikhlas menyayangi kamu" jangan ungkapkan itu kerana semua nya akan dirasa oleh hati dengan cara tersendiri. cukuplah bersedih atas sesuatu yang kita tidak tahu.  buat sesiapa yang bersedih, aku, kamu, dia dan dia.. janganlah bersedih, Allah kan ada.. kata-kata yang always au ucapkan pada diri sendiri bila aku tahu aku kesedihan. don't hold to anger, hurt or pain. doing thing with heart, kita akan rasa bahagia. di sini, di dalam hati.. ketenangan yang kita akan dapat hanya dari Dia.. 

sea

beautiful saying... to get something you never had, you have to do something you never did. when Allah takes something from your grasp, He's not punishing you, but merely opening your hands for you to receive something better.  dan aku..tersenyum lagi ;)

WORD FOR THE DAY : 

lots of people want to ride with u in the luxurious car, but you want is someone who will take the bas with you when the car breaks down. sangat sakit menangis kerana seseorang yang lain tidak cukup telus untuk memahami..