wordless ~ its ok for crying..





Sometimes,

Allah breaks our spirit to save our soul,

He breaks our heart to make us whole,

He sends us pain to make us stronger,

He sends us failure to make us humbler,

He sends us illness so we learn to care for ourselves,

Sometimes,

Allah takes away everything from us so we can learn,

The value of all He's given us..

apa pun yang berlaku dalam idup ni tuhan berikan utk buat kita berfikir,menerima sesuatu yang terjadi dengan hati terbuka its make kita lega n lebih rasa bersyukur.

banyak diantara kita merasa susah untuk mencari kebahagiaan, padahal kebahagiaan itu sangatlah sederhana,iaitu menerima dengan ikhlas semua hal yang sudah kita terima dan berbuat dengan ikhlas apa yang semestinya kita lakukan,da an ikhlas itu bukan berarti bersikap pasif dan pasrah pada segala hal,tapi wujud dari ketegaran hati yang dibentuk oleh kejujuran pada diri sendiri.

what ever happen, even when the hardest situation, keep remind that Allah is always besides us.. bila hati kita terluka, always remind that banyak orang yang sayang kita, ibu bapa, sahabat ;) bila kita rasa kita tak ada sesiapa yang boleh dipercayai untuk meluahkan rasa hati.. luahkan pada Allah.. sebab Allah maha mendengar luahan hati hamba- hamba Nya.. sedarkah kita, ujian, dugaan, kesakitan , dan kebahagian semuanya datang dari Dia. if kita nak bahagia, minta lah pada Dia, if kita rasa sedih, mengadulah pada Dia.. itu yang aku buat bila aku terlalu buntu, terlalu sakit.. mengadu pada Allah, insya Allah. hati kita akan tenang..


teringat kata-kata seseorang baru-baru ni.. hidup ni memang macam roda.. sometimes bila kita terlalu terleka, terlupa sebentar.. Allah beri kita dugaan supaya kita ingat pada Dia. supaya kita tak terlalu jauh dari Dia.. Dia sayang kita :)


for the person out there, apa pun dugaan yang dihadapi, ada orang2 yang disamping kamu, yang selalu menyokong bila kamu terjatuh.. yang sudi hulurkan tangan untuk bantu kamu bangun kembali.. jangan putus asa dengan dugaan hidup, sesungguh nya masih banyak manusia yang lebih perit dan sakit dugaan nya. yang mungkin kita tak sangup nak hadapi. jadikan dugaan, kesakitan sumber kekuatan untuk kita terus kuat, bukan untuk lemah.. bila kita lemah kita kalah ;)

5 comments

Thursday, September 22, 2011 3:27:00 PM

kalau saya sedih,saya bukak blog akak.sebab akak selalu cakap sesuatu yg buat saya sedar.terima kasih :')

Thursday, September 22, 2011 10:37:00 PM

everything happens for a reason :)

Friday, September 23, 2011 12:25:00 PM

Miss Eiza : mcm blog utk org2 sedih lak ase nye ..hehe, utk kak ima sedarkn diri sndriri jgk ;)

sugar2 : yup ;)

Thursday, October 06, 2011 6:40:00 AM

Allah x kan uji hamba2 nya jika hambanya itu x kuat utk menerimanya..setiap yg t'jadi tlh diaturkan oleh Allah dan ada hikmah di sblk kejadian :)

Thursday, October 13, 2011 12:03:00 AM

yup, Allah uji kita, sebab tau kita kuat ;)

Post a Comment