new look, new freebies ! shoutbox background ;)




anyway blog aku dah bertukar rupe ;p berjiwa bunga aku sekarang, ade cuti ag sebulan so aku rajin edit blog. aku ade wat shoutbox background? nak tak? bak singgit XD no la, freebies kan, amek tau ;)
<center><div id="ShoutMix" style="background:url(URL SHOUTBOX BACKGROUND) no-repeat left top; width:200px;height:250px;padding: 80px 0px 0px;text-align: center;line-height: 0 "><center> 
SHOUTBOX CODE ANDA
</iframe><br /><a href="http://www.shoutmix.com" title="Get your own free shoutbox chat widget at ShoutMix!"></a><br /><!-- End ShoutMix -->
sebelum tu, ni coding untuk shoutbox tu. but jangan tukar coding atas ni. just masuk kan code je. shoutbox width shoutbox mesti 180. heigh 230. aku dah buat cukup2. kalo ubah coding nanti lari shoutbox u all tu ;)


http://i1091.photobucket.com/albums/i396/imakasihdani/yellow-1.png

http://i1091.photobucket.com/albums/i396/imakasihdani/whiteshout-1.png

http://i1091.photobucket.com/albums/i396/imakasihdani/turqoise-1.png

http://i1091.photobucket.com/albums/i396/imakasihdani/blue3-1.png

http://i1091.photobucket.com/albums/i396/imakasihdani/softpurple-1.png

http://i1091.photobucket.com/albums/i396/imakasihdani/purple2-1.png

http://i1091.photobucket.com/albums/i396/imakasihdani/grey-1.png

http://i1091.photobucket.com/albums/i396/imakasihdani/blueshout3-2.png


P/s : abes da. feel free to take yang mane satu pilihan hati, TAK PERLU CREDIT BAGAI, TP SILA COMMENT UTK INFORM ME! tq 

diari : kerana dia cinta pertama




email : ima_apis@yahoo.com
facebook : ima_apis@yahoo.com & blogspot : ima_apis@yahoo.com



dah 4 tahun berlalu tapi aku tetap dengan email y same


pg tadi aku dok kemas almari, then terjumpa diari lama aku, diari masa aku muda remaja. skrg da x belasan tahun , da lame aku berhenti tulis diari. diari aku xpersonal pun, aku rasa abg n akak aku da penah "ter"bace kot. cis =_=' xde rahsia besar pun dlm diari aku ;p

22/03/2008
"pagi2 da gayut fon dengan apis, aku rindu sgt. lame betol borak dengan dia. aku suh dia nyanyi. Dia nyanyi lagu mirai. aku jahat betol gelakkan dia. kesian dia. Dia cakap aku tak appreciate ape yang dia buat untuk aku. aku minta maaf sgt2 kat dia. dia cakap dia terasa.. teruk betol aku"

ni je perkataan tentang cinta y penah aku tulis dlm diari aku. semua y aku tulis sume bout other things, serius jujur. but even aku xtulis kt diari ni, ia tetap ade dlm diari hati n ingatan. pengajaran utk aku. utk lebih menghargai orang y sayang kita.. utk xmengulang kisah sama.

kenapa aku kata it as pengajaran untuk menghargai orang yang sayang aku?

sb dulu, masa dia ade kat sisi aku. aku xpernah hargai dia.  kesian dia sb syg org mcm aku.



and im not the person that he worth waiting for

satu y aku kagum ttg dia, dia xpenah marah. bila tiap kali gaduh mesti aku mntak putus. n ayat y aku ingat smpai sekarang " ima ckp la ape pun, marah, tengking, tp jgn sebut word PUTUS". dia menangis. tp kenapa aku xnmpk keikhlasan dia terima aku seada nya.

dia dtg raya uma aku, dia sabar je ngn kerenah abg aku y kerek. abg aku sound dia, sb abg aku xsuke aku couple .. byk ag y dia korbankn hati. tp aku xnmpk sikit pn mse tu. after 2years couple, kitorg putus. mse tu baru aku sedar y aku syg dia. at last tu, aku mintak reason why. 

dia xckp. mybe dia xnk aku tluka. aku pksa dia luah ape y dia rsa. msa tu satu persatu aku sedar dimana silapnya aku. tp aku da tlambat. dia merajuk,dia merajuk y da xda penawar ;)

aku hope dia jmpe girl yang  lebih baik dari aku. y layak utk dia sb dia tlalu baik. now almost 4 years kitorang da tak pernah jumpa. dia ade awek baru, aku pun ade bf ,tp amek mase 3 tahun utk trime org lain. profile picture fb konvo with his gf. cemburu? xlah, aku always doakn dia bahagia. hope dia jemput aku time dia nikah nanti. bkn jauh pn pahang jgk ; )

tp nk ke dia jemput aku? facebook aku pn dia xapprove =_='

motif entry : kan bagus kalau dia "ter"bace entry ni. bia dia tau yang aku  sgt berterima kasih sebab dia hadir dlm hidup aku. mengajar aku untu lebih menghargai org yang ade dlm hidup aku sebelum terlambat. aku always doakan kebahagiaan dia. kisah yang lama jadikan pengajaran n ingatan. semoga kita sama2 mendapat kebahagiaan. insya Allah. amin  ;)

kerana ego ramai yang menyesal.. hope aku, n korang always hargai orang y disisi. never treat some one like they're second best. never tell some one that they mean nothing to you. and if there is anything you should never do, is pretend you don't like him or her when you love everything they do.

wordless ~ its ok for crying..





Sometimes,

Allah breaks our spirit to save our soul,

He breaks our heart to make us whole,

He sends us pain to make us stronger,

He sends us failure to make us humbler,

He sends us illness so we learn to care for ourselves,

Sometimes,

Allah takes away everything from us so we can learn,

The value of all He's given us..

apa pun yang berlaku dalam idup ni tuhan berikan utk buat kita berfikir,menerima sesuatu yang terjadi dengan hati terbuka its make kita lega n lebih rasa bersyukur.

banyak diantara kita merasa susah untuk mencari kebahagiaan, padahal kebahagiaan itu sangatlah sederhana,iaitu menerima dengan ikhlas semua hal yang sudah kita terima dan berbuat dengan ikhlas apa yang semestinya kita lakukan,da an ikhlas itu bukan berarti bersikap pasif dan pasrah pada segala hal,tapi wujud dari ketegaran hati yang dibentuk oleh kejujuran pada diri sendiri.

what ever happen, even when the hardest situation, keep remind that Allah is always besides us.. bila hati kita terluka, always remind that banyak orang yang sayang kita, ibu bapa, sahabat ;) bila kita rasa kita tak ada sesiapa yang boleh dipercayai untuk meluahkan rasa hati.. luahkan pada Allah.. sebab Allah maha mendengar luahan hati hamba- hamba Nya.. sedarkah kita, ujian, dugaan, kesakitan , dan kebahagian semuanya datang dari Dia. if kita nak bahagia, minta lah pada Dia, if kita rasa sedih, mengadulah pada Dia.. itu yang aku buat bila aku terlalu buntu, terlalu sakit.. mengadu pada Allah, insya Allah. hati kita akan tenang..


teringat kata-kata seseorang baru-baru ni.. hidup ni memang macam roda.. sometimes bila kita terlalu terleka, terlupa sebentar.. Allah beri kita dugaan supaya kita ingat pada Dia. supaya kita tak terlalu jauh dari Dia.. Dia sayang kita :)


for the person out there, apa pun dugaan yang dihadapi, ada orang2 yang disamping kamu, yang selalu menyokong bila kamu terjatuh.. yang sudi hulurkan tangan untuk bantu kamu bangun kembali.. jangan putus asa dengan dugaan hidup, sesungguh nya masih banyak manusia yang lebih perit dan sakit dugaan nya. yang mungkin kita tak sangup nak hadapi. jadikan dugaan, kesakitan sumber kekuatan untuk kita terus kuat, bukan untuk lemah.. bila kita lemah kita kalah ;)