kisah kita. aku xsedar dimana mula nya..



some people are meant to fall in love with each other,but not meant to be together~aku bkk fon..n tgk gambar2 dia..n my heart feel ache again..sangat sakit..i wanna cry but i cant..pedih tu tesimpan kat sini..hati aku..aku tak sedar dimana mula nya kita..hari ni izinkan aku ,aku coretkan segalanya dgn kata-kata.


waktu tu, aku selalu pergi surau dengan kawan- kawan untuk solat magrib dan isyak berjemaah. hari tu, aku ternampak dia. dia pakai baju melayu. tengah duduk membaca al-Quran. kawan2 aku kecoh tengok kau. beria betol diorang! 

"eh muka dia mcm ferdi bwg merah bwg putih la"kata seorang kawan.
"pedulik apa aku,korg nk tgk,tgk la" lancang sgt mulut aku bcakap.

aku akui,muka dia mmg mcm pelakon ni..tp aku tak heran..aku amat benci lelaki masa tu. aku tak suke berkawan. aku tak suka berckp,aku suka sendirian..sebab bagi aku,aku tak perlu sesiapa..byk mulut y mengata..SOMBONG,BERLAGAK..tp aku tak peduli..aku xsuka rapat dgn sesiapa. aku suka dgn dunia aku sendiri. sepanjang ada di sana, aku xpnh nak peduli siapa dia..tapi oneday. dia dtg dlm hidup aku..sbgai kwn..

BIARKAN JATUH CINTA
biarkan aku jatuh cinta
pesona pada pandangan saat kita jumpa

lagu kami..meluahkan isi hati,biarkan diri aku untuk jatuh cinta pada diri dia..tak mudah aku nak terima seseorang..tp dia,mintak aku terima dia,dan minta aku beri peluang pada diri aku untuk jatuh cinta pada dia..aku akui,mulai..aku tak cintakan dia..malah aku tak sayangkan dia..tidak ada apa2 perasaan,coz of aku xsuka sesuatu yang melibatkan hati..tapi tuhan buka pintu hati aku utk terima dia as someone special in my life..aku biarkan diri aku jatuh cinta pada dia,sikit demi sedikit..dalam hidup aku hnya dia lelaki y dihati aku..aku jaga setiap kejujuran lafaz aku..


tapi hati aku broken..sikit demi sedikit..aku juga ada kekurangan,dan aku nak terima segala kekurangan dia..kerana aku syg dia..but oneday,sesuatu y aku xboleh terima happen..tanpa aku sedar,aku dah jadi orang ketiga...aku rasa aku xlayak nak ambil cinta dia dari org lain..siapa aku nak hancurkan hati org lain..but hancur nya hati aku bila aku dapat tau..aku mntak penjelasn dia..

"salah ke ez mencintai ma, ez tau ez salah bila mencintai ma ,ketika ez masih lagi dgn dia,tapi kami dah lost contact lame sebelum ez kenal ma,skrg ez syg ma" 

aku xterkata..kenapa macam tu..kenapa xputuskan sesuatu itu baru mulakan y baru..aku xsukakan sesuatu yang tergantung..aku sgt benci...aku tau aku sgt cpt mengalah..mlepaskan org y aku syg,even xpertahan walau sedikit pun...aku tahu,banyak jugak kesalahan aku..

"kenapa mudah je ma nak lepaskn ez?kenapa ma nak biar ez pergi pada dia?" 

aku xterkata bila dia katakan this word. im i coward, pengecut utk pertahan kan apa y aku mahukan.hari tu airmata aku tak jatuh walau setitik..bukan aku xsedih..tapi aku menangis dalam hati..lebih sakit rasa nya..aku tak nak jadi perampas..sebab aku pn perempuan..aku patut faham apa y perempuan rasa...aku lagi rela aku yang sakit dari aku lukakan hati org lain.aku ptuskan hubungan kami..aku keluar bergembira..pulau pangkor..naik feri..tenangkan hati aku bila aku nmpk laut..sepanjang masa ni..aku busykan diri aku..aku nak lupakan dia..aku nak lupa siapa dia dlm hidup aku..aku berubah?ye aku sgt2 berubah..aku bkwn dgn rmai org,aku bkwn dgn lelaki2 y dulu aku sgt anti dgn kaum itu..utk apa..utk aku lupakan dia..tp hakikat nya wlu sberapa ramai y aku knl,aku xberjaya..ada rasa kosong kt hati aku..

seberapa lama kami berpisah..aku xsedar masa tu berlalu dgn cepat..aku xterima sesiapa dalam hidup aku,sb aku tau..hati aku ada pada dia..aku xnak tipu sesiapa..aku xnak tipu diri aku sendiri..dia kembali lagi dlm hidup aku..once again sebagai kawan..aku terima seikhlasnya.aku tak marah dia walau sedikit pun..kami berkawan,tapi bercinta..dia dtg jmpa aku,aku dtg jmpa dia..ya allah..aku tau,kami sedang bermain dgn api..bermain dgn perasaan sendiri..hati aku,hati dia merasa sesuatu y sama..aku nk beri peluang utk dia,aku nk beri peluang utk diri aku..aku nk cintai dia mcm dulu...


kami keluar sama-sama ag..ros merah yang dia bagi pada aku..cantik tapi berduri..sama seperti cinta kami..bawa luka pada dua hati..hati aku dan hati dia..aku nak cuba faham dia..aku mengalah dlm semua perkara..aku always harap yang aku dapat lembutkan hati dia,dia nak berubah utk aku,tapi aku tahu xmudah....but,selalu makan hati,mata aku selalu bengkak disebabkan dia..bodoh nya aku ya allah,menangis kerana seorang lelaki y belum tentu akn jadi pembimbing aku suatu hari nanti..kenapa tuhan beri cinta y mcm ni pada aku...

"if betul ma syg ez, ma akan sabar dgn ez, ma akan cuba ubah ez, ma sanggup jadi pendorong ez, ez tak sangka,begitu mudah ma putus asa, ma pentingkan diri ma,if u are truly love me, u will never let me go even in hardest situation"

"alasan ma x cukup kukuh if ma give up melainkan ma memang ada someone yang lain, or memang dah tak de cinta ma untuk diri ni. Stop acting like you care bout my feeling, why dont you say that you hate me even if you dont. atleast ez tak perlu berharap. coz what i know your love is too weak. ez tak perlu puteri raja yang berharta atau bidadari yang cantik rupawan. ez nak bersama dengan orang yang ez sayang and boleh bahagia kan ez. diri ez, ez tau perasaan ez. ez tahu siapa yang boleh buat ez bahagia. kenapa mesti ma yang nak tentukan ez bahagia atau tak? sampai bila tak berkesudahan coz masing-masing sayang tapi takut dengan perasaan sendiri. thank for your fake love"

ya Allah..tau x, betapa sakit nye hati aku bila tpaksa buat keputusan macam ni..aku menangis bila aku xdpt nk bygkan future kami..aku menangis terlalu teruk..aku menangis seorang..aku pujuk hati aku sendiri..kenapa cinta kita terlalu susah?adakah tuhan tak nak kita bersama..dan itu hakikatnya. maafkan aku.maafkan aku sb xptahankan cinta kita..aku cinta dia..tp aku xtau mcm mne nk teruskan.


dia belikan aku bebear..aku tak sangka,hari tu adalah hari terakhir aku dapat tgk muka dia...dia tgu aku kat luar bas..tapi aku sedih sebab aku xnampak muka dia..aku menyesal tak pakai contacts lens..dia hantar pemergian aku dgn pandangan...ya allah..betapa aku syg dia..tapi kenapa love kami mcm ni..dia sedih dan aku sedih..bebear yang dia bagi menemani tidur aku setiap hari..ros dan bear,kedua2 nya aku pandang sepi...aku tak nak memandang dia lagi..aku tak nak orang y sama kecewakan aku utk kali kedua..aku tau,rasa takut dikecewakan y kuat dalam hati aku,yang buat aku tak dpt teruskan dgn dia...aku tak dpt nk beri peluang utk dia dan aku..aku sangat2 rasa bsalah,sb aku give up...putus asa utk pertahankn..

aku menangis dan dia menangis..maafkan aku..Dia xmahu kita bersama..pasti ada sesuatu y lebih baik utk dia dan aku..utk dia..aku doakan..smoga bertemu seseorang y akan dpt menyayangi dia lbih dri aku..tuhan temukan kita,dan dia pisahkan kita..psti dia lbih tau y trbaik..cinta kita..let it be sweet remembrance..aku hrp kita xkan bertemu lagi..biarlah 2 april itu titik penamat kita..walau aku tau sgt susah untuk lupakan dia..sangat susah..hari2 aku selalu ada dia..dlm ingatan aku y tak pernah padam...aku busykan diri..aku bkwn ngn ramai org..aku ketawa utk tahan diri dari menangis utk dia..

aku mencuba membaca hatinya, percayakah dia pada aku selama ni. the most difficult phase of life is not when no one understands you, but it is when u dont understand urself, aku harap aku masih belum terlambat untuk sesuatu yang aku sendiri mahukan. ya allah, . sesungguhnya apa yang telah Engkau takdirkan adalah yang terbaik untukku... sesungguhnya Engkau maha mengetahui segala yang terbaik buat hamba-Mu ini...

"ma org y paling gembira if semuanya berubah,walau bukan utk ma,tapi utk another person yang deserved your love"

kata-kata aku pada dia..even bukan aku the choose one y tuhan pilih,aku always bdoa utk dia...kisah kita berakhir disini... but my heart keep wondering, it is really finish, coz until now masih tak berkesudahan... semoga di bertemu dengan orang yang lebih sempurna dari aku, semoga dia bertemu seseorang yang lebih sayangkan dia lebih dari aku. hanya itu y mampu aku doakan utk dia..

13 comments

Anonymous
Sunday, May 22, 2011 7:13:00 PM

eyh. muka dia mcm the hulk tu ke ?
( aku pggil mat indon tu the hulk )
erk. sama ke mukanya?
kawan kau rabun kot.
Hulk yang ijau tu pun lagi ensem tau. haha.

hmm. past is past. kau sendiri cakap kat aku yang kekecewaan itu biasa. kalau kau tak nak kecewa, jangan sesekali mencintai.
senang kan. :)

hargai dengan apa yang kau ada sekarang. jangan terlalu mengharap. biasanya kalau kita terlalu mengharap, kekecewaan pasti akan hadir. sentiasa bersedia terhadap sebarang kemungkinan.
gambate beti. aku tahu kau kuat. :)

Sunday, May 22, 2011 7:41:00 PM

ananymous : wlu ko pakai nme ape pun aku tau kau TINA...jgn mencintai?heh..kau xpernah rasa n oneday kau akan rasa..jgn terlalu yakin dgn apa y kita ckp.hati mnusia ni sekejap je nak berubah.

apa hak kita nak halang rasa y tuhan sendiri turun kn? persoalan disitu..yup kecewa tu biasa.there's a risk wlu dlm apa2 y kita buat.

n dia pn hamba allah..xde hak kita nk kte.n aku xase mrh atau benci ats sume tu..bg aku..it sweet remembrance y aku kng y buat aku matang,bukan buat aku trauma or fobia utk syg org ~

Sunday, May 22, 2011 10:25:00 PM

klu ad jodoh tak kemana.pgg tu je

Sunday, May 22, 2011 11:10:00 PM

sugar : yup..everything happen for a reason ;)

Anonymous
Wednesday, July 06, 2011 4:56:00 PM

love is so evil

Thursday, July 07, 2011 11:28:00 PM

ditemukan dgn love y slh utk matangkan diri..

Thursday, July 07, 2011 11:56:00 PM

kisah benar ke kak ? sgt sedih :(

Anonymous
Friday, July 08, 2011 12:16:00 AM

bc ney wat aku un terpk...
smpai bilew nak mengejar owng yg x pasti/ yg x hargai kite..
tp aku x kuat mcm kaw..

Friday, July 08, 2011 12:42:00 AM

miss eiza : org y merasa ag sedih dear..

Anonymous : aku pun tak kuat..

Anonymous
Friday, July 08, 2011 7:54:00 AM

so? ha.. good then ler :)
bukan apa ima. im just worry about you.
memang ni sejarah kau dan kau takkan lupa.
but then ima, sometimes kita kena consider jugak dengan apa yang kita ada sekarang.
takut nanti tanpa sedar kalau kita asyik pandang belakang, kita leh lukakan hati orang yang kita ada sekarang. kau paham maksud aku kan?
but kalau pandang belakang untuk amek nya sebagai iktibar, its oke then i guess.
but i know, youre tough. :))

P/S : malas nak letak nama. (dah lah comel. segan pulok). yang kau gi bitahu buat apa? abis. semua dah tahu aku tina. bertambah comel aku!
hahaha

Friday, July 08, 2011 3:33:00 PM

yup btol la pe kau ckp tu,but if someone tu btol2 utk aku,die perlu fhm.xmudah ok. buat pe nk tipu diri sndri.

Anonymous
Monday, July 11, 2011 7:24:00 PM

love is nt easy as our thnking...bt we need to apprcte ourslf b4 we gve our luv to anthr prson..

Monday, July 11, 2011 8:42:00 PM

yup,love ourself before we love others...sgt sedih if xjg hati sndri..

Post a Comment