redha



dah lama sangat tak menulis kat sini
hadap emosi sendiri
job was good sampai br1m pn xlayak gaji melebih kata nya haha 
but its really tiring
bila balik kerja nak rehat nak tenang
itu sahaja

tak idamkan hidup senang cukup dengan hanya tenang
tapi bila dah nama nya "taqdir"
rela atau tidak
bersedia atau tidak
tetap ia nya akan berlaku

when you hurt people,
they begin to love you less
THAT'S WHAT CARELESS  WORDS DO

but sometime aku jadi terikut ucap kata-kata y sama
so maybe the love begin less for each other?

bukan mahu yang sempurna
cukup dengan hanya yang sanggup susah senang sama
bila hujan, hujan sama sama
yang bila marah nya, dia tak menghina, dia menjaga 


seseorang yang sanggup berubah dan perbaiki diri sama sama.
cari redha Tuhan.

do you feel me



ada perasaan yang kita tak boleh nak kawal pun.

langsung tak boleh

sebab its come naturally

suka
benci
marah
sedih
sayang

tapi 

those feeling confusing

and tak semua orang boleh hadam 
some people keep denial 
bcoz dia x dapat  terima straight forward dengan apa y dia rasa











kau tahu?
feelings with  bad timing

make the most painful combination

LIFETIME THESIS COMPLETE - END UP



its has been too long that im not writing in here
but please, tolong jangan baca if akhir nya tak dapat terima

perasaan yang ada simpan kemas-kemas dari sesiapa
bcoz im choosing not to hurt anybody
sebab sometimes, apa yang kita rasa tu dah tak penting
apa yang lebih penting is apa y orang around us rasa
the last place , was the first place of our meeting


Takdir? 


Its seem to be like that..


Its time to stop of everything
Its time to realize where we have been stand
Its time untuk hati terima apa yang akal dah lama faham
Its time to stop all this writing


Dont worry..
We will forget each other eyes soon
We will forget all the hurt soon
Because we have been trying so hard to be here

Kita doakan yang baik-baik untuk semua


Amin :)


10september2015
Lifetime thesis complete
End up

gua dah konvo




darah uitm yang mengalir dalam jiwa

baru ada mood and masa nak typing kt sini.. gua dah konvo beb. hahaa.. alhamdulillah for this 2 years and half pejam celik 18hb may 2015 officially degree holder.. banyak benda dah berubah.. dah tak dapat g kelas dgn kawan-kawan. dah xdapat cuci mata sana sini tgk junior senior. its not the only things y berubah. byk sangat.. kadang perubahan tu sikit sebanyak buat aku rasa sedih.  haha. damn. 


lepas ni nak sambung ke master ke phd ke... nak tunang? bila nak kawin? wait, take a break.. penat aku nk jawab soalan-soalan mcm ni. haha. beb. tipu kata otak tak fikir, but hati kata nanti dulu. letak la orang baik macam mana sekali pun depan mata, kalau hati kita kata nanti, then wait lah. my prinsip, biar lah org nak kata apa. we know ourself better. true?


for now busy for working.. but looking for other suitable job. for this mean time gain experience dulu. the bad part is bila balik keja penat xsempat and tak larat pun nak jengah vacancy.. tapi jengah facebook insta bagai larat pulak, ngee...


so far everything is ok. tempat kje. people surrounding. hidup ni full of suprise. kadang-kadang hati jadi rasa happy, tapi rasa blurr jgk at the same time. mixed feeling y celaka bahasa kasar nya, xtau nak cakap perasaan tu. haha.



aku nak tulis. tapi aku tak boleh tulis ~